ReuZ Dubbelbock met blauwe bessen is eerste ABT flessenbier

Etiket_ReuZ_Dubbelbock_metBlauweBessen_33cl

Dat het bockbierseizoen geopend is zal geen bierliefhebber ontgaan zijn, en het is dan ook niet verwonderlijk het ABT bier van de maand ook een Bock bier is. Maar er is dit keer wel wat speciaals mee. Niet alleen is dit het eerste ABT flessenbier van de maand (een manier om ook de kleinere brouwerijen een kans te geven hun bieren onder de aandacht brengen van bier liefhebbers) het is ook nog eens een origineel bockbier.

De naam dekt de lading natuurlijk al precies want het is een dubbelbock met 7,5% alcohol waaraan blauwe bessen zijn toegevoegd. Dat resulteert in een bier met een robijnrode kleur, een karamelsmaak met bijzondere hoptoetsen en de blauwe bessen zorgen voor een fris zuurtje. Het recept is ooit ontstaan ter viering van het 100 jarig bestaan van natuurmonumenten in Oisterwijk maar is echter nooit op de markt gebracht. Wij zijn in ieder geval erg benieuwd naar deze dubbelbock.

Nog meer nieuws van Reuzenbieren. De eerste batch van ReuZ Black IPA is al een tijdje uitverkocht, reden genoeg om nog twee batches van dit bier uit te brengen. In juni besproken we dit bier reeds en met deze beslissing zijn we dan ook erg blij. Vanaf November is de ReuZ Black IPA weer verkrijgbaar.

Comments

comments

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *